Customer Support Medewerker (Studentenbaan)

Functieomschrijving

Wil jij aan de slag bij een jong software-ontwikkel bedrijf in het midden van het land (Amersfoort)? Waar je impact kunt hebben door organisaties te helpen grip te laten krijgen op hun informatie? Alle kansen krijgt om je te ontwikkelen? Dan komen we graag met jou in contact!


Onze missie 

Open.nl Software Group is de GovTech partner van 2022 met als drijvende kracht ruim 35 ambitieuze consultants en developers. Wij zijn een groep van drie bedrijven met ieder een eigen productaanbod en klantenkring.

Omdat we deskundigheid, teamspirit en innovatie vooropstellen weten we waar we over praten en blijven we groeien. De lat ligt hoog bij ons. Wij beloven de beste softwareproducten waarmee je grip krijgt op informatie en zodoende maken we deze duurzaam toegankelijk voor de volgende generaties.

En bij die groei, zijn wij natuurlijk op zoek naar toppers die ons komen versterken. Ben jij dé Servicedesk Medewerker die wij zoeken?


Wat ga je doen? 

Je vindt het een uitdaging om binnengekomen supporttickets zo snel mogelijk samen met jouw collega’s op te lossen en de klant duidelijk te informeren over de voortgang. Je bent leergierig en wilt de software zo snel mogelijk leren kennen. Met deze kennis ben je in staat om onze gebruikers goed te kunnen informeren bij vraagstukken over de werking van de software. 

Het schakelen met klanten en gebruikers vind je leuk, je helpt ze graag! 

Specifieke kennis van technieken en oplossingen als Alfresco, JSON, XML is een grote pré maar geen vereiste, dit leren wij je namelijk graag! 

Wat kan je van ons verwachten? 

  • Een marktconform salaris;
  • Uitstekende secundaire voorwaarden;
  • Werken bij een jong en ambitieus bedrijf in het bruisende Amersfoort;
  • Veel vrijheid en ruimte voor het ontplooien van eigen initiatief;
  • Een gave tijd met leuke, gedreven collega's, veel gezelligheid, uitjes, lunches en feesten.

Functievereisten

Wie ben jij?

Aangezien wij een hecht team zijn vinden wij het belangrijk dat jij, naast de juiste technische kennis en ervaring, een fijne werkplek binnen onze organisatie vindt. Om die reden vinden wij jouw klik met ons als organisatie minsten zo belangrijk als jouw technische ervaring.

  • Je bent analytisch en bent in staat helder te communiceren richting onze klanten;
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en affiniteit met ICT;
  • Minimaal 2 dagdelen (2x4) per week beschikbaar;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je hebt affiniteit met software;